webmango - webes szolgáltatások kiemelkedően jó kommunikációval

facebook

Mitől lesz igazán hatékony egy honlap?

Egy vállalkozás sikere nagyban múlik az internetes jelenlétén, melynek elsődleges felülete a honlap.

Ez az a felület ahol a felhasználók megszerzik első benyomásukat a cégről és csak néhány másodpercünk van, hogy meggyőzzük őket arról, hogy felvegyék velünk a kapcsolatot és megadjuk azt az információt és megoldást amire szükségük van.

A honlap készítés során mindenképpen érdemes figyelembe venni az alábbi tényezőket:

-Villámgyors betöltődési sebesség – a weboldalnak egy pillanat alatt be kell töltődnie, manapság egy felhasználó sem fog várni egy lassú weboldalra

Reszponzív kialakítás – a felhasználók legnagyobb része ma már okostelefonjáról internetezik, ezért minden kijelző méreten és típuson (telefon, tablet, laptop, tv) megfelelően kell megjelennie a weboldalnak.

Felhasználói élmény fókuszú, ergonómikus felhasználói felület – A honlap készítés során a látogatói útvonal megtervezése fontos feladat, az elsődleges cél, hogy a felhasználók azonnal megtalálják amit keresnek, ehhez a legkevesebbet kelljen görgetni, kattintani.

Illetve úgy kell felépíteni a honlapot, hogy az elsődleges üzenet amit át szeretnénk adni a felhasználóknak, honlap megnyitását követően azonnal elérhető legyen. Ha webáruházunk van, kiemelt fontosságú, hogy az egész vásárlási folyamat végigvihető legyen akár pillanatok alatt, mivel elegendő egy rossz helyre elhelyezett gomb, vagy bármilyen kis akadály és máris érezhetően kevesebb vásárlás fog érkezni.

Tartalomkezelő rendszer – ma már magától értetődő, hogy a honlapok teljes tartalmi és képi elemeit önállóan szerkeszthesse a weboldal tulajdonosa, webshop esetében önállóan kezelhesse a termékeket, megrendeléseket, regisztrált felhasználókat.

Automatizáció – egy bemutatkozó honlapnál ahol a cél az ajánlatkérések szerzése, érdemes összekötni egy crm rendszerrel ahová a beérkező ajánlatkérések adatai automatikusan bekerülnek, így könnyítve az adminisztrációt és az értékesítési folyamatot. Webáruházak esetén érdemes integrálni online számlázó rendszert, vállalatirányítási rendszert, külső nagykereskedés adatbázist, melyek révén jelentősen csökkenthető az emberi munkaidő ráfordítás és növelhető a webáruház forgalma, színvonala.

 

 

Ajánlatkérés