webmango - webes szolgáltatások kiemelkedően jó kommunikációval

facebook

Mit tehetünk ha a Google ads hirdetések kattintási árait felverik a konkurenseink?

A Google Ads hirdetéseknél a kattintási árak versenyfutása normális és a versenytől függően az árak idővel emelkedhetnek.
Ha azt észleled, hogy a konkurens hirdetések hirtelen jóval előrébb jelennek meg mint a tieid, valószínű ennek hátterében a kattintási licitek emelése áll.

Összegyűjtöttünk néhány stratégiát melyeket hirdetéseid hatékonysága és a költségek csökkentése érdekében alkalmazhatsz:

 • Kulcsszó optimalizálás:
  Átnézheted és optimalizálhatod a kulcsszavakat, hogy azok relevánsabbak és célzottabbak legyenek. Ennek eredményeként lehet, hogy a költségeid csökkennek, mivel a hirdetéseid relevánsabbá válnak a keresők számára és magasabb minőségi pontszámot érnek el.
 • Hirdetési csoportok finomítása:
  Finomíthatod a hirdetési csoportokat annak érdekében, hogy azok még jobban kifejezzék a hirdetéseid témáját és célközönségét. Ezzel növelheted a relevanciát, ami potenciálisan csökkentheti a kattintási árakat.
 • Kreatív és releváns hirdetések:
  Készíts kreatív és releváns hirdetéseket, amelyek felkelthetik a felhasználók érdeklődését. Jobb minőségű hirdetésekkel növelheted a kattintási arányt (CTR), és ezáltal az alacsonyabb kattintási árat is elérheted.
 • Kizáró kulcsszavak használata:
  Használj kizáró kulcsszavakat, hogy kizárd azokat a kereséseket, amelyek nem relevánsak de mégis elviszik a hirdetési kereted. Ez segíthet csökkenteni a költségeket, mivel elkerülheted a nem célzott kattintásokat.
 • Állandó monitorozás és optimalizálás:
  Figyeld rendszeresen a kampányod teljesítményét, és reagálj gyorsan a változásokra. Az időben végzett rendszeres optimalizálás segíthet abban, hogy hatékonyabbá tedd a hirdetéseidet.
 • Egyedi ajánlatok:
  Próbálkozhatsz az egyedi ajánlatokkal is, amelyek segíthetnek megnyerni a relevánsabb és értékesebb kattintásokat.
 • Konverzióoptimalizáció:
  Célod az lehet, hogy ne csak a kattintásokra, hanem a konverziókra is összpontosíts. Ha a hirdetéseid a kattintások mellett a valós konverziókat generálnak, akkor a magasabb kattintási árak elfogadhatóak lehetnek.
 • Árverseny elemzése:
  Ismerd meg a piaci trendeket és a konkurenseid stratégiáját. A versenytársaid árstratégiájának megértése segíthet abban, hogy jobban reagálj a változásokra és alkalmazkodj a piaci környezethez.

  Ezek a módszerek segíthetnek optimalizálni a Google Ads kampányodat és csökkenteni a költségeket, miközben továbbra is hatékonyan versenyezhetsz a releváns kulcsszavakért. A folyamatos monitorozás és optimalizálás kulcsfontosságú a sikeres online hirdetésekhez.

  Ha segítségre van szükséges Google Ads kampányod kezelésében, vagy kiszerveznéd egy profi csapathoz, keress minket bizalommal.

Ajánlatkérés