webmango - webes szolgáltatások kiemelkedően jó kommunikációval

facebook

Hogyan lehet igazán biztonságos weboldalad?

Egy igazán biztonságos weboldal létrehozása számos különböző lépés elvégzését és fontos szempont figyelembevételét igényli.
Cikkünkben összegyűjtöttük a legfontosabb lépéseket és gyakorlatokat, amelyek segíthetnek megvédeni a weboldaladat a különböző veszélyektől:

 • Rendszeres frissítés: Fontos a weboldalhoz megjelenő frissítések időszakos telepítése, – főleg nyílt forráskódú weboldal motorok esetén pl.: WordPress – mivel a legtöbb frissítés javítja a biztonságot, és kijavítja a potenciális sebezhetőségeket. A legideálisabb ha havi frissítést veszel igénybe, de legalább évente 1-2 alkalommal fontos, hogy a frissítések telepítésre kerüljenek.
 • Erős jelszavak használata: Mindig erős, egyedi jelszavakat használj a weboldalad adminisztrátori fiókjaihoz. Használj hosszú jelszavakat, amelyek tartalmaznak kis- és nagybetűket, számokat és speciális karaktereket.
 • Kétlépcsős azonosítás (2FA): Engedélyezd a kétlépcsős azonosítást az adminisztrátori fiókjaidhoz. Ez további védelmet nyújt, mivel a felhasználónak nemcsak jelszót kell megadnia, hanem egy második azonosítási tényezőt is.
 • HTTPS használata: Telepíts SSL tanúsítványt a weboldaladhoz, hogy az látogatók adatai kódoltan továbbítódjanak. Az HTTPS használata javítja a weboldal hitelességét és a biztonságát, emellett már a Google és a böngészők részéről is alapkövetelmény a HTTPS használat. Ennek hiányában a weboldalad megnyitását van, hogy nem is engedélyezik a böngészők és minden esetben kiírásra kerül az URL mellett, hogy nem biztonságos. Ez a látogatók számára sem túl bizalomgerjesztő.
 • Biztonsági mentések: Rendszeresen készíts biztonsági mentéseket a weboldaladról, és tárold azokat biztonságos helyen. Ha valami rosszul sül el, vissza tudod állítani a weboldaladat a mentésből. Ha nálunk van a webtárhelyed, automatikus időszakos biztonsági mentést készítünk weboldaladról, így semmi nem veszhet el.
 • Web Application Firewall (WAF): Telepíts egy webalkalmazás-tűzfalat, amely segít védeni a weboldaladat az online támadások ellen, például SQL-injekciók és cross-site scripting (XSS) támadások ellen.
 • Rendszeres sebezhetőségvizsgálatok: Rendszeresen vizsgáld a weboldaladat sebezhetőségek szempontjából, és cselekedj azonnal, ha problémákat találsz.
 • Minimális jogosultságok: Adj csak olyan jogosultságokat az adminisztrátori fiókoknak és a felhasználóknak, amelyekre valóban szükség van. Csökkentsd a potenciális károkat, amennyire csak lehet.
 • Adatvédelem: Vigyázz az érzékeny adatokra és az ügyfelek személyes információira. Szigorúan kezeld ezeket az adatokat, és kövesd az adatvédelmi szabályozásokat, például az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendeletét (GDPR).
 • Monitorozás és reagálás: Használj weboldal-monitorozási eszközöket, hogy észleld az esetleges biztonsági incidenst. Ha gyanús tevékenységet észlelsz, azonnal reagálj, és cselekedj a probléma megoldása érdekében.
 • Oktatás és tudatosság: Oktasd az adminisztrátorokat és a weboldal használóit a biztonságos online szokásokról, például a phishing elleni védelemről és a biztonságos jelszavak használatáról.Ezek az alapvető lépések segíthetnek megvédeni a weboldaladat a különböző online veszélyektől. Fontos folyamatosan karbantartani a weboldal biztonságát, és reagálni az esetleges fenyegetésekre és biztonsági incidensekre.
  Ha ezekkel nem szeretnél önállóan foglalkozni, keress minket bizalommal.
Ajánlatkérés