webmango - webes szolgáltatások kiemelkedően jó kommunikációval

facebook

Weboldal tulajdonosként mi a teendő a megújult GA4 Google Analytics alkalmazásához

Mint weboldal tulajdonos, a megújult GA4 (Google Analytics 4) használatakor számos teendő van, hogy a lehető legtöbbet hozd ki a rendszerből. Az alábbiakban felsorolunk néhány fontos tevékenységet, amelyeket érdemes végrehajtani:

  • Telepítsd a GA4 követőkódot: Győződj meg róla, hogy telepítetted a GA4 követőkódot a weboldalán. A követőkód segítségével gyűjti az adatokat a látogatói viselkedésről.
  • Készíts új GA4 tulajdonságot: A GA4-ben már nem beszélünk nézetekről, hanem tulajdonságokról. Hozz létre új tulajdonságot a weboldaladhoz, hogy elkülönítsd az adatokat más webhelyektől vagy alkalmazásoktól.
  • Állítsd be a célok és események követését: Definiálj célokat és eseményeket a weboldaladon. Például befejezett vásárlás, űrlap elküldése, hírlevél feliratkozás stb. Ezek segítségével nyomon követheted a látogatóid konverzióit és a weboldal teljesítményét.
  • Beállítások és konfiguráció: Menj végig az összes beállításon és konfiguráción, hogy a GA4 pontosan azt mérje, amit szeretnél. Például hozz létre saját eseményeket vagy egyedi célkövetéseket.
  • E-commerce követés beállítása (ha alkalmazható): Ha a weboldalad e-kereskedelmi tevékenységeket támogat, állítsd be az e-commerce követést a tranzakciók nyomon követéséhez.
  • Kampánykövetés: Jelöld meg kampánylinkjeid, hogy nyomon követhesd a különböző marketingkampányok hatékonyságát.
  • IP-cím szűrés: Szűrd ki az IP-címeid, hogy ne számítson bele a saját látogatása adataiba.
  • Keress megfelelőséget a GDPR és más adatvédelmi jogszabályokkal: Ha a weboldalad az Európai Unión belül működteted, ellenőrizd, hogy a GA4 beállításaid megfelelnek-e a GDPR és más adatvédelmi jogszabályoknak.
  • Megfelelő felhasználói jogosultságok beállítása: Adj megfelelő felhasználói jogosultságokat azoknak, akiknek hozzáférésük van a GA4 fiókhoz, hogy megóvd az adatok biztonságát és a hozzáférést csak azoknak engedd meg, akiknek szükségük van rá.
  • Figyeld és értelmezd az adatokat: Ne csak gyűjtsd az adatokat, hanem rendszeresen figyeld és elemezd azokat, hogy értelmezhető információkat nyerj ki belőlük. A GA4 sok elemzői eszközt kínál, amelyek segítenek megérteni a látogatói viselkedést és optimalizálni a weboldalt.
  • Kísérletezz az optimalizálás érdekében: Használd a kísérletek funkcióját a GA4-ben, hogy teszteld és optimalizálj különböző változatokat a weboldaladon.

A fent felsoroltak csak néhány fontos teendő a GA4 használatához. A Google Analytics folyamatosan fejlődik, ezért érdemes követni a legújabb frissítéseket és lehetőségeket, hogy a lehető legjobban kihasználhasd az adatelemzés és a látogatói viselkedés megértésének előnyeit.
Ha segítségre van szükséged a GA4 (Google Analytics 4) beállításához, fordulj hozzánk bizalommal.

Ajánlatkérés