webmango - webes szolgáltatások kiemelkedően jó kommunikációval

facebook

Mennyi az ideális terjedelmű tartalom egy weboldalon?

Egy céges bemutatkozó weblap készítése során a tartalom megalkotásakor és feltöltésekor több tényezőt is figyelembe kell venni.

A weboldalra elsősorban amiatt érkeznek a felhasználók, akár közvetlenül a domain név beírásával, akár a keresőből, hogy ott a számukra érdekes termékekről, szolgáltatásokról illetve az adott cégről és referenciáikról bővebb információt kapjanak.

Átlagosan 2-8 másodpercünk van arra, hogy a felhasználó számára elérhetővé tegyük amit keres különben elhagyja a weboldalt.
Ezért kiemelten fontos, a weboldal felhasználói felületének ergonómikus kialakítása és a felhasználói élmény (UX) fókuszú szemlélet, ezen belül is a tartalmak megfelelő elhelyezése.

A tartalom mennyisége kétélű, egyik részről a felhasználók nagy része nem fog hosszadalmasan tartalmakat olvasni, másik részről a keresőrobotok számára fontos, hogy megfelelő terjedelmű és kulcsszósűrűsségű releváns szakmai tartalmat jelenítsünk meg.
Jó megoldás ha a weboldalt és az ott megjelenített tartalmat szekciókra, blokkokra tagoljuk, képekkel illusztráljuk és nem hosszas folyó szövegeket zúdítunk a felhasználókra.

Pl.: egy szolgáltatás aloldalon javasolt egy pár soros bevezető szöveg az adott szolgáltatásról, és egy tovább gombbal vagy egy nyíllal elérhetővé tenni egy hosszabb tartalmat, ha a felhasználó bővebb információt szeretne az adott tartalomról megtalálhassa, de ne legyen túl sok és átláthatlan szöveg az oldalon.

Keresőoptimalizálási szempontból nagyon fontos a folyamatosan megújuló tartalom, ezért érdemes blog vagy hír bejegyzéseket feltölteni a weboldalra, így a keresőrobotok gyakrabban fogják beindexelni a weboldalt és az egyes bejegyzésekben értékes szakmai tartalmakat jeleníthetünk meg.
Ha további információra van szükséged a weboldal tartalomírással kapcsolatban, fordulj hozzánk bizalommal.
+36 70 326 21 76

Ajánlatkérés