webmango - webes szolgáltatások kiemelkedően jó kommunikációval

facebook

Az admin felület hiánya

Lehet nem találkoztál még ezzel a kifejezéssel, de ma már egyre több cég felveszi ezt a szolgáltatás az árpalettájába. Pontosan azért cselekednek így, mivel rengeteg előnnyel és spórolt idővel jár egy ilyen felület mind az eladó, mind a vevő számára.

Mi is az az admin felület és hogyan működik?

Az említett felületet nevezhetjük akár a netes oldalak szívének is, hiszen ezek a végletekig bővíthető motorok szorgalmasan végzik egy adott honlap háttérfeladatait aközben, hogy ízléses külsőt szolgáltat kezelőjének és az oda látogató felhasználóknak egyaránt.
Hatalmas előnye a régi bonyolult programozási nyelvekkel szemben, hogy itt már minden adott: minimális hozzáértéssel is egyengetheted oldalad kinézetét és tartalmát teljesen önállóan a saját elképzeléseid szerint. Lehetőségek kifogyhatatlan tárháza kerül az orrunk elé.

Lehetünk bloggerek, ügyvezető igazgatók, fényképészek, hírességek vagy éppen cég tulajdonosok szükségünk van egy saját oldalra, ahol megoszthatjuk személyes tartalmainkat a nagyközönséggel. Sokkal nehezebb dolgunk van abban az esetben, ha nem rendelkezünk admin oldallal. Ebben az esetben két lehetőségünk van: minden egyes tartalomfrissítés előtt —legyen az egy betű vagy egy egész oldal— felvesszük a kapcsolatot az oldalunk üzemeltetőjével; vagy magunk állunk neki a változtatásoknak. Mind a kettő módnak vannak hátul ütői, hiszen ha másra bízzuk a munkát az általában költségekkel jár. Amennyiben egyedül kívánunk meggyürkőzni a feladattal, lehet hogy beletörik a bicskánk. Hiszen egy laikus számára egy „szimpla” módosítás is könnyen órákba telhet.

A felület legfőbb előnye, hogy felhasználóbarát. Az előre elkészített paneleken és ablakokon egy kevésbé tapasztalt felhasználó is könnyedén kiigazodik. Az így megspórolt pénz és idő hatalmas előnyt jelenthet a konkurens cégekkel szemben.
Továbbá megengedi, hogy több felhasználó is kezelhesse az oldalt, vagyis egy oldal vezetésének a terhét is megoszthatjuk ezzel jó néhány fejfájást megspórolva magunknak.

Végezetül pedig szeretném felsorolni néhány fontosabb funkciót, amit biztosít számunkra egy admin felület:

Oldalak/bejegyzések hozzáadása: korlátlan mennyiségű oldalakat és bejegyzéseket adhatunk hozzá honlapunkhoz. A régebbi módszerekkel ellentétben most már nem kell egyesével kódolni és megszerkeszteni minden oldalt. Elég egyszer elkészíteni azokat, ami után pár kattintással hozzárendelhetjük az újabb tartalmainkat.

Képek/videók hozzáadása: manapság már természetesen viszonyulunk ahhoz, hogy képekkel színesített oldalakat böngészhetünk. Ezt különböző igényesen megszerkesztett galériák teszik lehetővé az oldal tulajdonosának.

Beépített komment/fórum funkció: nem elég közzé tenni egy-egy információt az oldalon. Sok tanulságot vonhatunk le ügyfeleink visszajelzéseiből is. Az ilyen típusú vélemények összegyűjtésére egy fórum a legcélszerűbb megoldás. A „beépített” szó sem elhanyagolható, mivel így nem kell átirányítanunk egy idegen oldalra olvasóinkat.

Időzíthetőség: lehetőséged van előre dolgozni. Frissítéseket állíthatsz be weboldaladon, így napokra lebontva sokkal tagoltabbá és rendszeresebbé válik az oldalad. Sok más céggel ellentétben, ahol sokszor találkozhatunk egy hét csenddel majd egy hatalmas hétvégi információ áradattal. Fontos megjegyezni, hogy ha állandó látogatókat szeretnél szerezni, ahhoz folyamatos frissülés szükséges.

Oldalsáv: ide könnyedén illeszthetjük a legkülönbözőbb beépülő modulokat, amik tovább segítik az oldalon való tájékozódást.

Facebook integráció: talán az egyik legfontosabb tényező, hogy a közétett tartalmainkat a facebook oldalunkon is leközöljük, hiszen egy ingyenes közösségi oldalnál nincs jobb reklámfelület és ma már az internetezők többsége ezen oldalon kezdi napi böngészését. Ez a funkció lehetővé teszi, hogy tartalmaink, akár teljesen de legalábbis nagyon szoros mértékben kapcsolatban legyenek az adott közösségi oldallal.

Ajánlatkérés